13 november 2017

Studiegids winter-/voorjaarsprogramma 2018 verschijnt extra vroeg dit jaar!

Achter de schermen wordt weer druk gewerkt aan de studiegids voor het winter-/voorjaar 2018.

Normaal gesproken verschijnt de studiegids in de eerste week van december, maar dit jaar zijn wij extra vroeg: u kunt de gids al rond 17 november bij u in de brievenbus verwachten!

Op dezelfde dag vindt u het winter-/voorjaarsprogramma op onze website en is inschrijving mogelijk.

Nieuwe locatie Drenthe wordt Assen in plaats van Emmen

Met ingang van het winter-/voorjaarsprogramma wordt het grootste gedeelte van het cursusaanbod in Drenthe in Assen aangeboden. 

In eerste instantie worden de cursussen in twee locaties aangeboden: het Drents Archief en de Jozefkerk. Beide locaties zijn goed bereikbaar vanaf het station en per openbaar vervoer.

In het afgelopen najaarsprogramma hebbben een lezing en een collegeserie plaatsgevonden in het Drents Archief. De belangstelling hiervoor was groot.

Wij hopen met deze verschuiving van het aanbod van Emmen naar Assen dat het aantal cursisten in Drenthe zal toenemen, zodat wij het cursusaanbod in deze provincie ook (weer) kunnen vergroten.

Wij hopen u graag te ontmoeten in Assen!

Afronding EduSenNet Project, pilot cursus 'Ouderen als pioniers. Zinvol bijdragen aan de samenleving'.

Op 13 oktober jl. werd in Groningen het driejarige EduSenNet project afgerond met een internationaal symposium. Naar aanleiding van de bevindingen organiseert de Groningse werkgroep de pilot cursus 'Ouderen als pioniers. Zinvol bijdragen aan de samenleving', samen met Denktank60+ Noord.

Voor een volledige beschrijving kunt u hier klikken.

Studiereis China, september 2017

In de maand september beleefde een groepje enthousiaste HOVO-cursisten en enkele anderen onder leiding van docent Peter Druijven een interessante en zeer geslaagde studiereis in het stroomgebied van de Yangtze.

Meer lezen....

Openingstijden secretariaat tijdens de feestdagen

Het secretariaat van de Senioren Academie is gesloten vanaf vrijdag 22 december 2017 tot en met vrijdag 5 januari 2018. Vanaf maandag 8 januari 2018 zijn we weer normaal bereikbaar. Inschrijvingen die in deze periode binnenkomen, worden pas na de kerstvakantie behandeld (op volgorde van binnenkomst).

Wilt u deze nieuwsbrief voortaan niet meer ontvangen? Dan kunt u zich afmelden op het volgende emailadres: hovo@rug.nl.