Algemeen/multidisciplinair

Openinglezing Groningen 2017 - Erfrecht

- Openingslezing - vrij

De lezing is volgeboekt. Als u zich inschrijft, wordt u op een wachtlijst geplaatst

Kun je je kind onterven? Moet je alle schulden van een erfenis zelf betalen? Wie krijgt de nalatenschap als er geen testament is? Hoeveel erfbelasting moet je betalen? Deze en andere, soms heikele, vragen komen aan bod in deze openingslezing. 

› Cursusaanbod

Grenzkontakte - Een cursus voor Nederlanders en Duitsers

Brokmann-Nooren, dr. Christiane, Berkum, drs. Anja van - Vijf verschillende dagen (10 sessies) in Oldenburg, Groningen en Leer - € 125,00

Deze cursus is volgeboekt: als u zich inschrijft, dan wordt u op een wachtlijst geplaatst

In het kader van de samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen en de Carl von Ossietzky Universität Oldenburg worden al meer dan twintig jaar activiteiten voor senioren aan beide universiteiten georganiseerd. Vanaf 2000 is er zelfs een gemeenschappelijke cursus,’ Grenzkontakte’.

› Cursusaanbod

Omwentelingen en Dwars Denken in Wetenschap en Kunst -

Kauffman, Em. prof. dr. Henk F., Meijer, Em. prof. dr. Dick K.F. - 8 colleges met twee sprekers per bijeenkomst - € 185,00

In deze cursus wordt een prikkelend overzicht gegeven van cruciale omwentelingen in wetenschap en kunst.  We analyseren het onafhankelijk denken dat hier voor nodig is: "freedom from the known".  

› Cursusaanbod

De impact van natuurwetenschappen en technologie op de maatschappij - Aspecten van Energietransitie

Smit Sibinga, prof. dr. C. Th, Broekers, ir. M. - 6 colleges - € 150,00

Het ijs op de Noordpool is aan het smelten. Het klimaat op aarde verandert door het verbranden van kolen, olie (diesel, benzine) en gas. Dit moet zo snel mogelijk stoppen, maar gaat de overgang naar het gebruik van duurzame energie wel snel genoeg? Deze cursus geeft de laatste stand van zaken en licht een aantal belangrijke aspecten toe.

› Cursusaanbod

Grootouder - kleinkind lezingen. -

- lezingen Grootouders-kleinkinderen - vrij

In het kader van het Weekend van de Wetenschap worden dit jaar voor de derde maal een aantal 'grootouder-kleinkind' lezingen gegeven. De lezingen zijn op zaterdagmiddag 14 oktober in de aula van het Academiegebouw (Broerstraat 5). De lezingen zijn gratis toegankelijk.
 

› Cursusaanbod