Internationale activiteiten bij de Senioren Academie

De Senioren Academie heeft al vanaf 1988 internationale activiteiten op haar programma staan. In dat jaar ontving zij in de Senaatskamer van het Academiegebouw een groep senioren studenten uit Oldenburg. Dat contact is in de loop der jaren uitgegroeid tot een hechte samenwerking met de Carel von Ossietzky Universität Oldenburg.       

De meeste internationale activiteiten worden georganiseerd door de Vrienden van de Senioren Academie.  

 

Internationale organisaties  

De Senioren Academie is lid van de AIUTA (Association Internationale des Universités du Troisième Age). De Vrienden van de Senioren Academie zijn lid van de EFOS (European Federation of Older Students)    

Cursus 'Grenzkontakte'

De gezamenlijke cursus 'Grenzkontakte' wordt sinds 1999 aangeboden door de Senioren Academie. Deze cursus wordt niet georganiseerd door de Vrienden maar door de Senioren Academie zelf. De voertaal van deze cursus is Duits.

De cursus vindt plaats in het najaar (rond oktober)  op vijf dinsdagen in Groningen, Oldenburg en Leer. Het programma kunt u vinden in de cursusgids die vóór de zomervakantie verschijnt en vanaf dat moment ook op deze site onder het reguliere cursusaanbod. De cursus 'Grenzkontakte' staat open voor alle cursisten van de Senioren Academie