Taal en literatuur

Perspectief en plot

Deze cursus is volgeboekt. Inschrijven is niet meer mogelijk


Een schrijver kiest voordat hij begint met schrijven al welk verhaal hij wil vertellen. Als hij schrijft over een auto die te water raakt, kan dat op verschillende manieren: het verhaal van een drenkelinge is een ander verhaal dan dat van haar redder. Nog weer anders wordt het wanneer verschillende omstanders hun verhaal doen. Waarom kiest u, als u schrijft, voor een bepaalde invalshoek? Welke gevolgen heeft dat voor het verhaal en voor uw lezers?

Veel mensen schrijven! Omdat zij er plezier aan beleven, schrijven zij hun reisverhalen, gelegenheidsgedichten of memoires. Zij schrijven om hun gedachten te ordenen, hun ervaringen vast te leggen, hun invallen te noteren; zo prikkelen ze hun verbeelding en verstand.
U zult merken hoe een en hetzelfde verhaal op verschillende manieren verteld kan worden. Perspectief en plot zijn de onderwerpen waarmee we in deze schrijfcursus aan het werk gaan. U schrijft uw verhaal thuis, aan de hand van een opdracht. Tijdens de cursusbijeenkomst bespreken we uw verhaal en dat van uw medecursisten. Zo leren we van elkaar waardoor een verhaal zo boeiend wordt! Deze cursus is bedoeld voor mensen met enige schrijfervaring.

› Inschrijven niet meer mogelijk

Cursusnummer

17NG39

Docent(en)

Diepeveen, Marleen

marleendiepeveen@home.nl

Cursusvorm

10 werkcolleges

Data

Woensdag 20 september t/m 29 november 2017, 25 oktober vervalt.

Tijd

10.30-13.00 uur

Cursusprijs

€ 250,00

Cursusmateriaal

hand-outs

Uiterste inschrijfdatum

06 september 2016

Bijzonderheden

maximaal 12 deelnemers, plaatsing op volgorde van inschrijving. Voor deze cursus geldt een verhoogde cursusprijs