Taal en literatuur

Schrijfvarianten

Deze cursus is volgeboekt. Inschrijven is niet meer mogelijk

Een haiku schrijven? Of een rondeel? Een krantenberichtje als uitgangspunt voor een fictief verhaal? Of schrijft u liever een column? Een dag beschrijven uit het leven van uw regenjas? Een sprookje? Het kan allemaal! U schrijft in deze cursus verhalen, een column en gedichten. U leert uw fantasie gebruiken, uw gedachten verwoorden en u leert een tekst te schrijven die anderen graag willen lezen. En of u nu een gedicht schrijft of een verhaal: u creëert iets dat gisteren nog niet bestond, een bijzondere ervaring!

Veel mensen schrijven! Omdat zij er plezier aan beleven, schrijven zij hun reisverhalen, gelegenheidsgedichten of memoires. Ze schrijven om hun gedachten te ordenen, hun ervaringen vast te leggen, hun invallen te noteren; zo prikkelen zij hun verbeelding en verstand.
In deze cursus schrijft u zowel gedichten als verhalen. U merkt hoe leuk en belangrijk het is de juiste woorden te vinden voor wat u wilt vertellen. U krijgt in deze cursus opdrachten en technische aanwijzingen. Daarmee kunt u thuis aan het werk. Tijdens de cursusbijeenkomst leest u uw tekst voor. Zo hoort u direct van uw medecursisten hoe uw tekst overkomt. Een leerzame ervaring! Voor iedereen die schrijven leuk vindt, is deze cursus een aanrader.

› Inschrijven niet meer mogelijk

Cursusnummer

17NG40

Docent(en)

Diepeveen, Marleen

marleendiepeveen@home.nl

Cursusvorm

10 werkcolleges

Data

Donderdag 21 september t/m 30 november, 2017, 26 oktober vervalt.

Tijd

10.30-13.00 uur

Cursusprijs

€ 250,00

Cursusmateriaal

hand-outs

Uiterste inschrijfdatum

07 september 2016

Bijzonderheden

maximaal 12 deelnemers, plaatsing op volgorde van inschrijving. Voor deze cursus geldt een verhoogde cursusprijs