Taal en literatuur

Latijn - Vervolgcursus

Mulder, drs. Gerry - 10 colleges - € 215,00

Zo 'n tweeduizend jaar geleden werd Europa beheerst door de Romeinen. Hun cultuur heeft een enorme invloed op Europa gehad: allerlei Romeinse gewoonten en uitvindingen zijn nog steeds terug te vinden in ons dagelijks leven. Doordat Rome een wereldmacht werd, groeide de taal der Romeinen, het Latijn, uit tot de belangrijkste voertaal, waaruit onze voorouders veel woorden overnamen. Nog steeds zit het Nederlands vol met woorden en zinnen, die uit het Latijn afkomstig zijn. Latijn betekent vooral: kennismaken met de wortels van onze eigen cultuur.

Korte verhalen -

Diepeveen, Marleen - 10 werkcolleges - € 250,00

Als u het leuk vindt om (zeer) korte verhalen te schrijven, is deze cursus iets voor u.In de cursusbijeenkomsten krijgt u schrijfopdrachten. Door bijvoorbeeld te kijken naareen foto, een bijzonder woord, een opmerkelijke situatie of een pakkende beginzin,komt u op ideeën voor een verhaal.

Reisverhalen schrijven -

Diepeveen, Marleen - 10 werkcolleges - € 250,00

 Inschrijven is niet meer mogelijk.

Wie reist, heeft veel verhalen te vertellen! Of uw reis nu door Nederland gaat of door Mexico. Want wie op reis gaat, staat open voor nieuwe geuren, kleuren, talen en culturen. Wat is er mooier om anderen te laten lezen over wat u heeft gezien. Aan het schrijven, dus!