Welkom op de website van de Senioren Academie Groningen - Friesland - Drenthe

De Senioren Academie organiseert het Hoger Onderwijs voor Ouderen (HOVO) in het Noordoosten van Nederland. Zij richt zich bij haar onderwijs zoveel mogelijk op de interesse, leefervaring en leerbehoeften van mensen van vijftig jaar en ouder.

Niveau cursussen
Een formele vooropleiding is voor het volgen van het onderwijs van de Senioren Academie niet vereist, maar de onderwerpen worden op HBO/universitair niveau behandeld. Wanneer er een bepaalde voorkennis uitdrukkelijk is gewenst of vereist, staat dit bij de desbetreffende cursus vermeld.
Het onderwijs wordt verzorgd door deskundige en ervaren docenten,  docenten die soms al vele jaren cursussen aanbieden bij de Senioren Academie of een andere instelling voor HOVO in Nederland.

Het onderwijsaanbod van de Senioren Academie Groningen-Friesland-Drenthe wordt aangeboden in drie cursusprogramma‚Äôs per studiejaar, een najaarsprogramma, een winterprogramma en een luchtig zomerprogramma waarin meer ruimte is voor afwijkende cursusvormen.  
De Senioren Academie organiseert het hoger onderwijs voor ouderen (hovo) in het noordoosten van Nederland. 

Onze studiegids kunt u opvragen door een mail te sturen naar hovo@rug.nl.

Bij verschijning van de studiegids wordt het cursusprogramma dezelfde dag gepubliceerd op de website. Vanaf dat moment is ook de mogelijkheid om via de website in te schrijven open.